02. marts 2017

Godt i gang i Grønland


Indlæg 2 fra ergoterapeutstuderende Dorte & Stine

Så er vi allerede over halvvejs i vores grønlandske eventyr. Tiden er fløjet afsted, og siden sidst har der været mulighed for et besøg på Discoøen i byen Qeqertarsuaq (Godhavn). Øen er et kendt turistmål om sommeren. Men der er i den grad også smukt om vinteren.

Det er et lille samfund med ca. 800 indbyggere, og det er indbegrebet af Grønland. For et par uger siden oplevede indbyggerne, at der kom en isbjørn vandrende ind i byen op til supermarkedet. Det blev dens død. Skindet er spændt op til videre forarbejdning uden for den stolte jægers hus.

Hjælpemidler Grønland

Flyvning dertil foregår i helikopter og er derfor meget vejrafhængig. Men med lidt lykke og held lykkedes det at komme afsted og hjem igen uden forsinkelser.

Hjælpemidler Grønland

Det lokale sundhedscenter, som er bygget sammen med alderdomshjemmet, har en læge, et par sygeplejersker og en del sundhedspersonale ansat. De varetager de sundhedsmæssige og sygeplejefaglige opgaver, og ved sværere og mere alvorlige sygdomme og ulykker evakueres patienterne til vores base - Regionssygehuset i Aasiaat. På turen blev det til flere hjemmebesøg hos flere familier og til besøg på alderdomshjemmet. Flere af de sponsorerede hjælpemidler fra Seniorland/Zealand Care gjorde stor lykke.

Tilbage i Aasiaat fortsætter vi vores arbejde på såvel sygehuset som hos patienter i hjemmene. Vi ser en del hånd-, arm og skulderproblematikker, som stammer fra brud, gigtsygdomme, apopleksi, parkinsons sygdom og arbejdsskader. Vi føler, at vi gør en forskel for patienterne blandt andet fordi, at vi har mulighed for at tilbyde genoptræning bl.a. med de sponserede træningsredskaber og specialbestik.

Elastikbånd hjælpemiddel