15. marts 2017

Grønlandsbesøget lakker mod enden


3. og sidste indlæg fra ergoterapeutstuderende Dorte & Stine

Så er det tid til vores sidste hilsen her fra Aasiaat, hvor tiden bare er fløjet afsted. Da vi kom for godt 5 uger siden, følte vi, at der var god tid til at nå alt det, som vi gerne ville. Men nu – nu er vi allerede ved at afslutte vores patientforløb, få købt de sidste minder her fra Aasiaat og ikke mindst at få taget afsked med nogle dejlige grønlandske og danske kolleger.

Forrige weekend var vi så heldige, at vi fik oplevet den lokale kvalifikationsturnering i hundeslædekørsel til de grønlandske mesterskaber, som afvikles her i byen i påsken. Det var en kold, men dejlig dag fyldt med oplevelser og indtryk. Ikke mindst den efterfølgende varme rensdyrsuppe var et pletskud.

Fra toppen af fjeldene omkring Aasiaat kan man i klart vejr se helt til Diskoøen, som ligger ca. 60 km mod nord.  Fjelde der er markant anderledes end her, da de er højere (op til ca. 1.919 m o.h.) og flade.  Øen er lidt større end Sjælland, og den er dermed en af de 100 største øer i verden.

Vores patienter har i høj grad nydt godt af de sponserede hjælpemidler fra Seniorland, og vi er ved at have ”udsolgt”, da patienterne har fået de benyttede træningsredskaber og hjælpemidler med hjem.

I søndags var det så vores tur til at køre med på en hundeslæde og opleve naturen omkring Aasiaat fra en helt ny vinkel.  Vi kom afsted med 11 dejlige og trækivrige hunde foran slæden, og turen gik over stok og sten. Hundefører Niels havde styr på sine hunde, og vi følte os helt trygge og godt tilpas. Men alt har en ende, så inden vi fik set os om, var turen slut – men vi var en fantastisk oplevelse rigere.

Vi er blevet fagligt udfordret og har haft en oplevelsesrig tur, og vi kan kun anbefale Grønland som såvel rejsemål som arbejdssted. Kunne du tænke dig at følge i vores fodspor, så ved vi, at sygehuset i Aasiaat pt. søger en ergoterapeut.