20. marts 2019

Hvad er et langt liv værd, hvis du ikke kan bevæge dig?


Af Jakob Hansen, adm. direktør i Zealand Care

Måske kender du ikke Zealand Care, men du kender muligvis vores brand, Seniorland. Her sælger vi hjælpemidler og velfærdsteknologi, der letter livet, når hjernen er mere eventyrlysten end kroppen – med andre ord udstyr, der gør mennesker i stand til at leve selvhjulpent og værdigt, selv om kroppen ikke kan bevæge sig frit som tidligere.

Så navnet er i virkeligheden en smule misvisende, for det er jo ikke kun ældre, der har brug for at bevare den vigtigste frihed – bevægelsesfriheden. Vi kan alle blive ramt af sygdom eller en ulykke.

Derfor har vi i en årrække været sponsor for Parasport Danmark. Og nu har vi udvidet samarbejdet med et personligt sponsorat med en atlet, der kan sætte et ansigt på, hvor meget der egentlig kan lade sig gøre – uanset hvilke begrænsninger din fysik giver dig.

Indbegrebet af vilje og styrke

Louise Willerslev-Olsen er den bedstplacerede danske paratennisspiller på verdensranglisten, og lige nu kæmper hun for at kvalificere sig til De paralympiske lege i Tokyo i 2020. Men det er ikke kun hendes flotte resultater, der gør, at vi har valgt hende – det handler i virkeligheden mest om hendes værdier og tilgang til livet.

Læs om, hvordan en sjælden virus forandrede Louises liv for altid her.

Under vores indledende møder med Louise stod det hurtigt klart, at hun er indbegrebet af vilje, styrke og en overbevisning om, at alt kan lade sig gøre. Hun vil ikke nøjes og nægter at lade begrænsninger styre sit liv. Hendes tilgang er ‘nu er jeg her, og hvordan får jeg så mest ud af det?’. Det, synes jeg, er så livsbekræftende, og jeg ved, at mange af vores kunder vil blive inspireret af Louises livssyn, viljestyrke og kamp for at nå sit sportslige mål.

Følg Louises vej til PL i Tokyo 2020

Derfor har vi netop lanceret et website, hvor du kan følge Louises vej til Tokyo og sende hende en heppehilsen med ud i verden. På LouiseTilTokyo2020.dk kan du læse nyheder fra alle de turneringer, hun spiller rundt om i verden, og du kan blive klogere på paratennis som sportsgren. Og så kommer du helt tæt på Louise og hører historien om, hvorfor hun sidder i kørestol, og hvordan hun kom i gang med at spille tennis på to hjul.

På den måde er Louises website et levende bevis på, hvor mobilt og selvhjulpent du kan leve med et handicap – hvis du vil det og samtidig har adgang til produkter og services, som dem vi i Zealand Care leverer til vores kunder. En kundegruppe, vi regner med vil forandre sig og vokse markant over de kommende årtier.

Et langt – og aktivt – liv

For forskerne er nemlig enige om, at vi mennesker bliver ældre og ældre. Dem, der bliver født i dag, kan regne med at blive over 100 år gamle. Det er ganske enkelt fantastisk, men det betyder også, at vi i endnu højere grad får brug for medicin, assisterende udstyr og teknologiske opfindelser, der kan mindske udfordringerne ved at ældes.

Det er en udvikling, vi har arbejdet aktivt med i Zealand Care gennem flere år. Vi kan allerede nu se, at vores kundegruppe bliver bredere; vi sælger ikke længere kun udstyr til de allersidste år i livet – det er hjælpemidler, der gør vores kunder i stand til fortsætte et aktivt liv med frihed til at opleve og bevæge sig. For helt ærligt, hvad er et langt liv værd, hvis ikke du kan bevæge dig, som du gerne vil?